Albert Heijn
Zoals de EDAH vanuit Helmond het hele land veroverde, deed De Gruyter dat vanuit ’s-Hertogenbosch en Albert Heijn vanuit Zaandam.
De ijscokar
De ijscowagen die helemaal van hout was, draagt de prachtige naam “De Ware Jacob”. Zouden er veel Helmondse meisjes zijn die hun Ware Jacob gevonden hebben onder het genot van een ijsje uit de Wolfstraat?
Watersnoodramp 1953
In februari 1953 werden Zeeland en delen van Zuid-Holland en westelijk Noord-Brabant getroffen werden door een watersnoodramp.
Weg op den Heuvel 15 en 17
Het feit dat de panden eigendom waren van de firma Everts en Van der Weijden betekent niet automatisch dat er werknemers van die firma in de huizen woonden.
Weg op den Heuvel 11
De in 1843 in Oyen geboren Albertus Johannes Julianus Ramaer vestigt zich na zijn huwelijk met Elisabeth Vincent in 1872 als logement- en koffiehuishouder in de Groenstraat.
Weg op den Heuvel 49
Het laatste pand aan de oneven kant van de Weg op den Heuvel in Helmond, op de hoek met de Groenpad, was de villa van dokter Bloemen. De bouwgeschiedenis loopt parallel aan die van de in deze verhalenbank beschreven panden op nummer.
Weg op den Heuvel 39a-43
Een industrieel stukje van de Weg op den Heuvel in Helmond. Helemaal links op de foto ziet U een stukje van het pand waar de fabriek van Friesendorp zat. Deze uit Hengelo afkomstige firma kocht in 1920 van Antonius van Thiel het pand Weg op den Heuvel 19a. Van Thiel had het slechts kort in bezit gehad. Hij kocht het in 1918 van bakker Andries Sanders, die het op zijn beurt weer gekocht had van François Otten, een winkelier die het pand in 1886 had laten bouwen op de plaats waar eerder twee huizen stonden. De firma Friesendorp is nadat het pand verkocht was aan de gemeente Helmond naar de Engelseweg verhuisd en zit daar nog steeds, nu onder de naam WSB.
Weg op den Heuvel 27 en 29
Het is opvallend hoeveel mooie panden er aan de Weg op den Heuvel stonden.
ZOEKEN...