Lezing over De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant door Wies van Leeuwen
Op vrijdag 19 januari om 19.00 uur is Wies van Leeuwen te gast bij boekhandel Van Piere. Hij zal een lezing geven over zijn twee boeken over kerken in Noord-Brabant: De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.
Erfgoed Mierlo op de kaart
Erfgoed Mierlo op de kaart (lees meer)
Terug naar toen: annexatie (deel 1)
Een poosje geleden deed Eindhovens nieuwe burgervader het nodige stof opwaaien. Hij had de woorden gemeentelijke herindeling in de mond genomen. In de ommelanden reageerde men als door een wesp gestoken.
Terug naar toen: De paden op met het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds
Het bevorderen der geestelijke en lichamelijke ontspanning van de personeelsleden der N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken en hunne gezinnen. Dat was het ultieme doel van het Philips-De Jongh Ontspanningsfonds dat op 21 maart 1921 door Anton Philips en zijn echtgenote Anna werd opgericht. Het echtpaar Philips stortte vervolgens honderdduizend gulden in de pot van het fonds. Het jaar daarvoor hadden ze de Eindhovenaren al een stuk bosgrond cadeau gedaan dat werd ingericht als openbaar park, het Philips-De Jongh Wandelpark.
Het St. Antoniusgasthuis
In 1839 begon de nog jonge kloosterorde van de Zusters van Liefde van Tilburg op de Markt met het geven van katholiek onderwijs aan de Helmondse meisjes. Behalve met het onderwijs, hielden de zusters zich ook bezig met de zorg voor wezen en bejaarden. In 1901 wordt voor de bejaarden een apart gebouw neergezet in de Molenstraat. Onder de Helmondse burgerij werd geld ingezameld om het nieuwe gasthuis te kunnen bouwen naar en ontwerp van architect Jan Willem van der Putten. Op 26 juli 1902 werd het nieuwe gebouw geopend. Het kreeg de naam van St. Antoniusgasthuis, naar Antonius van Padua, een volgeling van St. Franciscus uit de dertiende eeuw.
De pinguïnpas
Twee religieuzen geportretteerd voor een stuk laken dat voor een muur is gespannen.
Een criminele lezing door Simon van Wetten
Niemand kan zijn lot ontlopen. Dat geldt voor de moderne mens,en dat was in de periode 1500-1800 niet anders. Dat wil niet zeggen dat in die drie eeuwen er niemand was die het lot tartte.
Feest met vuurwerk
Vijftig jaar getrouwd waren ze, Johannes Gruijters en Maria van Gestel uit de Tweede Haagstraat in Helmond. Op 11 februari 1930 zou dat groots gevierd worden.
ZOEKEN...