Gebroeders Spoorenberg
Op 9 september 1892 lieten drie zoons van Jacobus Hubertus Spoorenberg zich op de foto zetten. Ze lieten dit doen door fotograaf Günther in Brussel. Het is daarom aannemelijk dat het drietal zich op die dag in de Belgische hoofdstad bevond.
Sinterklaas bij de Drankbestrijding
Onderstaande foto is genomen tijdens een bezoek van de Sint aan de Drankbestrijding in Helmond. Waarschijnlijk zal de Sint destijds genoegen hebben moeten nemen met een glaasje fris bij de pepernoten en speculaas.
Twee succesvolle vissers
Op nevenstaande foto staan twee heren met een vis. Het zijn de gebroeders Thidder en Jan van de Waterlaat uit Helmond.
Het echtpaar Van Malsen
Josephus Hendrikus van Malsen komt als zesjarig jongetje vanuit Ammerzoden naar Helmond met zijn opa, ouders, broertjes en zusjes. Het gezin Van Malsen-van Harssel gaat wonen in het Hemelrijk. Kort na 1900 verhuist het gezin naar de Waardstraat. Vader Van Malsen overlijdt in 1908. Hij is dan nog maar 46 jaar. Daarna verhuist het gezin nog een keer en wel naar de Heistraat. Opa Josephus van Harssel overlijdt in 1915. Kleinzoon Joost van Malsen heeft inmiddels een leeftijd bereikt dat hij gaat werken. Het bevolkingsregister vermeldt dat hij begint als fabrieksarbeider, later valt te lezen dat hij machinepoetser is.
Familie Strijbosch (1)
Bakker Peter Strijbosch trouwt op 24 april 1866 met Maria Elisabeth van Geffen. In juni van datzelfde jaar begint hij een bakkerij in de Kerkstraat in Helmond. Blijkbaar gaan de zaken goed. Enkele jaren daarna kunnen zij een pand kopen aan wat dan nog het Binderseind genoemd wordt, maar nu Marktstraat heet. Het pand dat er staat, wordt afgebroken en in de nieuwbouw die daarvoor in de plaats komt zet Peter zijn bakkerszaak voort. Minder geluk heeft het echtpaar met hun kinderen. Zij krijgen zeven kinderen, waarvan de oudste een tweeling is. Alle kinderen sterven op heel jonge leeftijd. De meesten al heel snel na de geboorte. Eén kind wordt anderhalf jaar. In 1878 wordt het laatste kind geboren. Mevrouw Strijbosch overlijdt in het kraambed, haar kind enkele weken later.
Bevrijding Helmond
Op 25 september 1944 is heel Helmond bevrijd van de Duitsers. Helmond-West is echter al drie dagen eerder bevrijd. Dat deel van de stad is in de dagen daarna gescheiden van de rest van Helmond doordat de bruggen en sluizen over het kanaal zijn opgeblazen of onklaar gemaakt. De laatste twee nog op 22 september ’s middags nadat de Duitsers zich teruggetrokken hebben uit Helmond-West.
Ameide
Hiernaast een prentbriefkaart die geschreven is op 11 november 1902. De foto op de kaart laat de Ameide zien.
ZOEKEN...