De watermolen van Stipdonk
Deze watermolen aan het riviertje de Aa werd door de Lieropse boeren gebruikt als korenmolen.
Een groet uit Helmond
Ongeveer honderd jaar geleden was het in de mode om prentbriefkaarten met stadsgezichten te sturen. Onderstaande kaart komt uit een serie waarin de letters van de wens op de kaart gebruikt werden om het gewenste stadsgezicht op uit te beelden. In dit geval gaat het om een heleboel stadsgezichten. In de vijf letters van “GROET” zijn maar liefst tien foto’s te zien.
Burgemeester Van Hoeck
De eerste burgemeester van Helmond in 1811 kwam van goede huize: Carel Frederik Wesselman, zoon van de laatste heer van Helmond. In 1814 werd hij opgevolgd door Jan Jacob van de Foelart, een Helmondse notaris. Deze bleef achttien jaar aan het hoofd van de gemeente. In 1831 benoemde de koning Francis Timmermans en in 1848 Franciscus Wilhelmus van den Dungen tot burgemeester. Deze laatste drie maakten deel uit van de gemeenteraad. Burgemeester Van den Dungen bleef tot 1874 in functie waarna G. de Raad de ambtsketen van hem overnam. Deze bleef relatief gezien slechts kort burgemeester; in 1883 werd A.H. van Hoeck benoemd.
Burgemeesters van Helmond
De Muziekzaal van Geenen
Een van de mooiste feestzalen die Helmond gekend heeft is de muziekzaal van Geenen. Deze zaal aan de Steenweg / Kromme Steenweg werd niet alleen gebruikt om te feesten, er werden ook toneelvoorstellingen gegeven.
Zuid Koninginnewal/Molenstraat
Katholieke Anti-Luchtbruglijst
In de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw kende de Helmondse politiek een partij met de bijzondere naam Katholieke “Anti-Luchtbruglijst”. Deze partij was speciaal opgericht om te strijden tegen wat nu de Kasteeltraverse heet. Lijsttrekker was Jan Overzier. Hij deed bij de gemeenteraadsverkiezingen in september 1953 een poging om met zijn geestverwanten in de raad te komen. Dit was anderhalf jaar nadat de toenmalige raad had ingestemd met de bouw van de brug, die ook nu nog dwars door het centrum gaat.
ZOEKEN...