Weg op den Heuvel
In de verhalenbank zijn verschillende foto’s van panden aan de Weg op den Heuvel beschreven. Deze keer een luchtfoto van het gebied.
Kerstkaart van broeder Piet
Onderstaand een winters plaatje van de vijver bij de Helmondse Vondellaan, met links van de winkelgalerij de Leonarduskerk. De vijver is dichtgevroren en wordt gebruikt als ijsbaan. Het licht versterkt de winterse sfeer op de foto. Het is niet echt mistig, maar helder is het ook niet. Zelfs de hangende blaadjes van de heester op de voorgrond werken mee aan de sfeer.
De molen van Van Stekelenburg
In 1883 kocht Karel Herman van Stekelenburg in Vlaardingen een molen. De molen werd voorzichtig afgebroken en in 1884 in Helmond aan de Molenstraat weer opgebouwd. Daar heeft de molen tot 1954 gestaan.
Weg op den Heuvel 49
Het laatste pand aan de oneven kant van de Weg op den Heuvel in Helmond, op de hoek met de Groenpad, was de villa van dokter Bloemen. De bouwgeschiedenis loopt parallel aan die van de in deze verhalenbank beschreven panden op nummer.
Weg op den Heuvel 39a-43
Een industrieel stukje van de Weg op den Heuvel in Helmond. Helemaal links op de foto ziet U een stukje van het pand waar de fabriek van Friesendorp zat. Deze uit Hengelo afkomstige firma kocht in 1920 van Antonius van Thiel het pand Weg op den Heuvel 19a. Van Thiel had het slechts kort in bezit gehad. Hij kocht het in 1918 van bakker Andries Sanders, die het op zijn beurt weer gekocht had van François Otten, een winkelier die het pand in 1886 had laten bouwen op de plaats waar eerder twee huizen stonden. De firma Friesendorp is nadat het pand verkocht was aan de gemeente Helmond naar de Engelseweg verhuisd en zit daar nog steeds, nu onder de naam WSB.
Weg op den Heuvel 31
Het pand Weg op den Heuvel 31 in Helmond heeft een statige uitstraling. Heel lang werd het bewoond door verschillende leden van de familie Wilbers die er een schildersbedrijf hadden. Bij het inzoomen op de foto valt dat nog te lezen op het bord dat boven het huisnummer bevestigd is.
ZOEKEN...