De twee G’s.
Aan de Kromme Steenweg 19, bijna tegen de Traverse aan, staat een prachtig herenhuis dat lang bewoond is geweest door huisartsen.
Een liefderijke vader.
Toen in 1909 burgemeester Willem Sengers van Aarle-Rixtel was overleden waren er negen sollicitanten voor deze post.
Zoo is het hier voor niemand om vol te houden.
Veel Helmonders zullen haar niet persoonlijk hebben gekend, hoewel ze toch alles te maken had met hun komst op deze wereld.
Villa Eikenhorst in Helmond
Op maandag 10 januari 1921 droeg jonkvrouw Anna Maria Emelia Arnoldine de Jonge van Zwijnsbergen douairière van jonkheer Carel Frederik Wesselman van Helmond het kasteel over aan de gemeente Helmond. Met haar jongste dochter, de oudste was al getrouwd, ging de douairière wonen in villa Eikenhorst aan de Warandelaan.
Kinderarbeid in Helmond
In het begin van de twintigste eeuw was kinderarbeid nog heel gewoon.
Noord-Brabant’s nijverheid in beeld
In 1918 verscheen bij de Haarlemse uitgever Emrik en Binger een prachtig fotoboek waarin de lofzang wordt gezongen over de Noord-Brabantse nijverheid. Het geheel wordt ingeleid door J.K. Mercx, Rijks-nijverheidsconsulent voor de Zuidelijke Provinciën.
Muurschilderingen in jongere monumenten
Op open monumentendag 2007 waren er in Helmond enkele jongere monumenten te zien die waren opengesteld. Twee van die gebouwen hebben muurschilderingen.
Kanaaldijk N.O. 116 t/m 124 te Helmond
De arbeiderswoningen aan de Kanaaldijk N.O. 116 t/m 124 staan op de gemeentelijke monumentenlijst en zijn in de monumenteninventarisatie gedateerd op ongeveer 1915.
ZOEKEN...