Chocolade-eieren van de Helmondse Cacaofabriek
In 1895 werd in Helmond aan de Kanaaldijk ZO bij de spoorbrug een nieuwe fabriek gevestigd. In 1932 kwam het einde voor deze fabriek, die over de hele wereld haar producten wist te slijten. Zo was er zelfs een Russische krant met een advertentie voor Helmondse chocolade in de collectie.
Binderseind
De foto op onderstaande prentbriefkaart is gemaakt door de Helmondse fotograaf Herman Waijers. Hij maakte daarmee een opname van zijn eigen huis, het tweede links naast het lage huisje.
De winkel van Joseph Leloup in de Veestraat
De Nederlandsche Cacaofabriek
De Stichting Beeldende Kunstenaars Kring Helmond, die sinds 1993 bestaat, heeft een mooie en historische ruimte met ateliers en expositieruimtes. In die expositieruimtes kunnen niet alleen de aangesloten kunstenaars, maar ook gasten exposeren en experimenteren. In de cacaofabriek komen daarmee oud en nieuw bij elkaar.
Het eerste stadscarnaval in 1963
Tot 1963 kende Helmond nog geen carnavalsfeest dat de hele stad besloeg. Iedere buurt vierde haar eigen carnaval, compleet met eventuele optocht. En iedere carnavalsvereniging had haar eigen prins met raad van elf, die ieder zijn eigen thuishonk had in een van de horecagelegenheden in de stad. Dat laatste is nog steeds zo, maar een deel van de activiteiten zijn nu gericht op de hele stad.
Beugelsplein (2)
Helmond kende vroeger een aantal stadspoorten. Een daarvan, aan het eind van de Kerkstraat, heette de Donkerpoort. Net daarbuiten ligt nu het Beugelsplein. Deze naam heeft niets te maken met een beugelbaan. Het plein is vernoemd naar Hermanus Josephus Beugels.
Een Boerendorp in Brabant
De aanleg van de Zuid-Willemsvaart in 1826 bracht in Someren minder grote veranderingen met zich mee dan bijvoorbeeld in Helmond.
ZOEKEN...