Waarschuwing voor meisjes
In 1912 schreef de Helmondse arts Nuyens het boekje ‘Handleiding voor jonge moeders’. De aanleiding om dit boekje te schrijven was de bezorgdheid van de dokter over de onbezonnenheid waarmee meisjes in het huwelijksbootje stapten.
De ijscokar
De ijscowagen die helemaal van hout was, draagt de prachtige naam “De Ware Jacob”. Zouden er veel Helmondse meisjes zijn die hun Ware Jacob gevonden hebben onder het genot van een ijsje uit de Wolfstraat?
Het strand van Scheveningen
Een beroemde Helmonder zit rond 1920 met vrouw en kinderen op het strand bij het Kurhaus in Scheveningen. Aan hun kleding te zien valt de warmte wel mee. Die is niet echt bedoeld voor heet weer. Piet de Wit, want die is het die met zijn gezin is geportretteerd, draagt een driedelig pak. Zijn vrouw Anna heeft een prachtige boa om haar schouders en de tweeling zit weliswaar in het zand, maar wel met truien aan en een muts op het hoofd. Er zijn nergens schaduwen te zien, dus het zal bewolkt zijn geweest.
Weg op den Heuvel
In de verhalenbank zijn verschillende foto’s van panden aan de Weg op den Heuvel beschreven. Deze keer een luchtfoto van het gebied.
De molen van Van Stekelenburg
In 1883 kocht Karel Herman van Stekelenburg in Vlaardingen een molen. De molen werd voorzichtig afgebroken en in 1884 in Helmond aan de Molenstraat weer opgebouwd. Daar heeft de molen tot 1954 gestaan.
Watersnoodramp 1953
In februari 1953 werden Zeeland en delen van Zuid-Holland en westelijk Noord-Brabant getroffen werden door een watersnoodramp.
Weg op den Heuvel 39a-43
Een industrieel stukje van de Weg op den Heuvel in Helmond. Helemaal links op de foto ziet U een stukje van het pand waar de fabriek van Friesendorp zat. Deze uit Hengelo afkomstige firma kocht in 1920 van Antonius van Thiel het pand Weg op den Heuvel 19a. Van Thiel had het slechts kort in bezit gehad. Hij kocht het in 1918 van bakker Andries Sanders, die het op zijn beurt weer gekocht had van François Otten, een winkelier die het pand in 1886 had laten bouwen op de plaats waar eerder twee huizen stonden. De firma Friesendorp is nadat het pand verkocht was aan de gemeente Helmond naar de Engelseweg verhuisd en zit daar nog steeds, nu onder de naam WSB.
ZOEKEN...