Monseigneur Petrus Noyen
Op de voorgevel van de Lambertuskerk in de Helmondse Kerkstraat hangt een plaquette die herinnert aan missionaris Petrus Carolus Noyen. De letterlijke tekst op de plaquette luidt: "In memoriam mgr Petrus Noyen, ap. prefekt der Kl. Soenda-eilanden, in deze kerk gedoopt anno 1870, † anno 1921." Boven de granieten plaquette hangt in brons de beeltenis van Petrus Noyen, gemaakt door de Antwerpse kunstenaar Eduard Deckers.
Binderseind 62
Dit artikeltje gaat over het pand Binderseind 62 in Helmond . Helemaal links op de foto is een stukje van de nieuwe Heilig Hartkerk, gebouwd in de jaren 1950 te zien. Nummer 62 was in gebruik als café, maar de etalages wijzen duidelijk op een slijterijfunctie, evenals het bordje met “slijtvergunning”.
Missionaris Van den Nieuwenhof
Misschien zal een enkele onder U bij het lezen van deze kop zeggen: welke missionaris Van den Nieuwenhof? Er waren er meer! Inderdaad is het zo dat in het verleden bepaalde families meerdere kloosterlingen en priesters voortbrachten. Een voorbeeld daarvan is de familie Noijen-Sanders, die vier zonen en twee dochters in het klooster zag treden. Ook de familie Van den Nieuwenhof bracht meerdere missionarissen voort, maar dan verdeeld over twee generaties.
Gouden jubileum R.-K. Middenstand
De eerste week van oktober in 1953 was het in Helmond feest. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de R.-K. Middenstandsorganisatie in Helmond werd van alles georganiseerd. Er hingen spandoeken, de etalages waren speciaal opgemaakt en er was een fotozoekwedstrijd.
Het Derde Slop aan de Waardstraat.
Aan het stuk van de Waardstraat tussen de Kanaaldijk en de Torenstraat in Helmond lag vroeger, gezien vanaf de Kanaaldijk, aan de linkerkant het 3e slop aan de Waardstraat. Later zou daar het parkeerterrein van de Konmar Supermarkt tegenover Keizerinnedael komen.
Koninginnedag in het begin van de jaren 1980
De Helmondse Atletiekvereniging organiseerde in 1980 de koninginneloop voor kinderen. P. Bezemer was er met zijn camera bij.
Molenstraat 162
Het archief van Publieke Werken van de Gemeente Helmond, berustende bij het Regionaal Historisch Centrum bevat een heleboel foto’s met beschrijvingen van panden die in de jaren zestig en zeventig door de gemeente zijn aangekocht. Vaak was het lot van deze panden de sloop. Niet alleen voor de aanleg van de Kasteeltraverse, maar ook voor de toegangswegen ernaar toe is door de Gemeente Helmond veel aangekocht en gesloopt. De foto’s geven daarmee een prachtig beeld van het verdwenen Helmond.
ZOEKEN...