Feest op Berenbroek.
In 2010 vierde de Helmondse wijk Brandevoort haar tienjarig bestaan. In die tien jaar verrees er ten zuiden van de spoorlijn, op voormalig grondgebied van Mierlo, een wijk met bijna 3.000 huizen en 8266 inwoners. In de buurt Berenbroek, het gebied ten noorden van de spoorlijn, staan maar 34 huizen waar zo’n 80 mensen wonen. Het is de bedoeling dat dit open gebied tussen spoorlijn en Helmondweg ook nog zal worden volgebouwd
Het begon in een danstent.
Op 29 oktober 1960 werd de Goede Herder Kerk in Helmond geopend met een plechtige avondmis. De inzegening door deken Van Haaren had diezelfde middag in stilte plaatsgevonden. De geschiedenis van deze tiende Helmondse kerk begint echter al in 1959 met de installatie van kapelaan Bours van de Bernadetteparochie tot bouwpastoor. Dat feit werd in november 2009 door de parochiegemeenschap al feestelijk herdacht.
Verdwenen industrieel erfgoed: Didas.
De Helmondse Didasfabrieken van de firma Diddens en Van Asten zijn vooral bekend geworden vanwege hun dekens, die ze voorzagen van een afbeelding van een wit katje dat knipoogt. Die dekens waren een zeer gewild product.
FaKi-HoMe.
“Vandaag heeft de eerste vergadering der verkenners plaats gehad. Jan van de Heuvel is hopman, Jan van Eemeren en Sjef Knaapen zijn vaandrig,” schreef deken Rath op 15 oktober 1930 in zijn dagboek. Daarmee begon 80 jaar geleden de scouting in Helmond.
De zeven van Helmond tijdens het Open Monumentenweekeinde.
De Open Monumentendag van 2010 beloofde grootser te worden dan andere jaren. Natuurlijk waren er, net als andere jaren, veel monumenten open. Maar daarnaast was er zowel op zaterdag als op zondag een theaterwandeltocht.Op zaterdag een tocht door de Bundertjes, waar historische figuren de bezoekers meenamen naar het verleden van Helmond. Op zondag was het de beurt aan De Zeven van Helmond.
Spitters, kruiers, storters en stampers.
In het najaar van 2010 begon de gemeente Eindhoven met het vervangen van de Goorsebrug en de Oudvensebrug over het Eindhovens Kanaal op de grens van Helmond en Mierlo.
Het spelen op het 'orloge'.
In 2010 vierde men te Helmond het 500-jarig bestaan van de beiaard. In 1478 sprak men in Duinkerken over “een grote nyeuwicheyt”, de klokkenluider liet allerlei deuntjes klinken op zijn klokken; dat had men nooit eerder gehoord.
ZOEKEN...