Noord-Koninginnewal
Onderstaande foto past in de reeks die wij hier ‘verdwenen Helmond’ zouden willen noemen. Het betreft de twee panden van Jan van der Horst op de Noord-Koninginnewal nr. 53 en 55. De situatie ter plekke is sterk veranderd, maar door vergelijking van oude met nieuwe kaarten van Helmond kan men nog bepalen waar de panden gestaan hebben.
Klooster Stiphout
De onderstaandefoto hing aan de muur tijdens een receptie bij gelegenheid van het afscheid van een medewerkster van de afdeling personeelszaken bij de gemeente Helmond. Dit had uiteraard een reden. In dit witte gebouw begon zij haar loopbaan.
Kamstraat
Bij het zien van onderstaande foto krijg je het idee dat je kunt zien hoe het middeleeuwse Helmond er ongeveer uitgezien heeft. Het wooncomplex ademt echt nog de sfeer van heel lang geleden.
Kanaaldijk 1928
Iedere Helmonder zal het kanaal en café Zeezicht herkennen. En dat de foto in 1928 genomen is staat er ook al op. Soms zijn afbeeldingen zo veelzeggend dat men er niet veel bij hoeft te vertellen. Toch valt er bij nader inzien nog heel wat op te merken over dit plaatje.
Ansichtkaart
Rond de eeuwwisseling van de 19e maar de 20e eeuw was het verzamelen van ansichtkaarten een echte rage. Via ansichtkaarten had men contact met de hele wereld. De teksten op de kaarten spraken vaak van een heel andere wereld dan men zich kon voorstellen.
Helmont aan de Ade
Bij dit artikel tonen wij u een onderdeel van een prent uit de collectie van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en wel het stuk dat slaat op Helmond.
De eerste Helmondse stadsdiensten
Op 31 mei 1948 begon de BBA in Helmond met de eerste stadsdienst met autobussen. Er waren drie lijnen die werden gereden met gereviseerde kleine Fordbussen.Op de dag ervoor, een zondag, werd op de eerste feestelijke rit het college van burgemeester en wethouders rondgereden met een aantal hoge heren van de busmaatschappij.
ZOEKEN...